Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Graag stellen we ons even aan je voor. Wij zijn dus Anneloes en Martine. Jaren geleden maakten we kennis met elkaar op de geleidehondenschool waar onze trouwe viervoeters zijn opgeleid en waar Anneloes later de functie van Martine overnam op de communicatieafdeling. Martine, toen moeder van een peuter, startte haar eigen bedrijf, MB3. Zij begon met het geven van trainingen en workshops, gericht op de omgang tussen mensen met en zonder beperking.

Anneloes werd intussen ook moeder. Af en toe hadden we contact om tips uit te wisselen over het moederschap als je bijna niets ziet. Later kwam daar zelfs een Facebook-groep voor, waarin ook andere visueel beperkte ouders hun ervaringen deelden. We merkten toen ook al hoe belangrijk zulke onderlinge uitwisseling is.
Intussen zijn we allebei moeder van twee. Martine runt inmiddels twee bedrijven, nog steeds met dezelfde missie. Anneloes werkt als communicatieadviseur bij een technisch bedrijf en is redacteur voor een kindertijdschrift. De Facebook-groep is er nog steeds. Na zoveel jaren is daar een schat aan info en tips te vinden.

Toen we elkaar in de zomer van 2020 een keer spraken, zeiden we tegen elkaar dat het eigenlijk vreemd was dat er online nog steeds zo weinig was te vinden over ouderschap als je blind of slechtziend bent. Geen enkele website gaf hierover de info die dan interessant voor je is. Waarom was er geen openbare plek online waar alle info samenkomt? Dit vroegen wij ons allebei af. Er zou eigenlijk gewoon een goeie website moeten zijn, was ons volgende idee. Waarom zouden andere toekomstige ouders met een beperking weer het wiel moeten uitvinden? En zouden de diverse professionals en andere geïnteresseerden niet ook baat hebben bij zulke info? En waarom zouden we ons beperken tot alleen visuele handicaps? Over andere beperkingen en ouderschap bleek immers ook weinig info voor handen.

Zo ontstond een groots en ambitieus plan. En, ook al wisten we op dat moment nog niet hoe we dat moesten doen naast alle drukte van werk en gezin, we besloten om ervoor te gaan. Nu is 100% ouders een feit.