Workshop

mensen in een workshop aan tafel met post its

Workshop

Een ouder met een beperking in jouw werkpraktijk

Praktische tips voor de omgang en begeleiding

Hoe kan iemand met een beperking voor een kind zorgen? Hoe stel ik diegene de nodige vragen zonder impertinent te zijn? Wat kan ik wel en niet vragen? En Hoe kan ik een ouder iets leren of begeleiden? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze workshop.

Wat gaan we doen?

We nemen jou en je collega’s mee in de wereld van ouderschap in combinatie met een fysieke, zintuiglijke, chronische of mentale aandoening. Een verhaal over afwegingen, vooroordelen, praktische uitdagingen en ethische vraagstukken. We geven geen kant-en-klare antwoorden, want niemand is hetzelfde en iedereen maakt andere afwegingen. We laten je kennismaken met de enorme variatie en diversiteit op dit gebied. Dit doen we aan de hand van vragen, stellingen en casuïstiek.

Voor wie?

Deze workshop is interessant en enorm verrijkend voor iedere professional die (mogelijk) in contact komt met ouders met een beperking. Ben jij verloskundige, huisarts, kraamverzorgende, gynaecoloog, draagconsulent, EHBO-instructeur, docent zwangerschapsgym, leerkracht, peuterleidster, ergotherapeut, maatschappelijk werker of werkzaam in een andere gerelateerde functie? Dan zal onze workshop je zeker inspireren en je kijk op mogelijkheden verbreden.

Door wie?

Als initiatiefnemers van 100% Ouders verzorgen wij, Anneloes en Martine, deze workshop. We zijn allebei moeder van twee en nagenoeg blind. We brengen dan ook een goedgevulde rugzak mee aan eigen ervaring en voorbeelden. Verder zijn de blogs, interviews en contacten die we onderhouden van dit platform een waardevolle bron om de verhalen van ouders met andere aandoeningen en ervaringen te delen. Hier bovenop nemen we professionele kennis mee over verlies van gezondheid en communicatie rondom een beperking. Onze workshops zijn serieus en zitten boordevol inspiratie en een gezonde dosis humor.

Live of digitaal

Het liefst spreken we je live toe. In deze bijzondere tijd kiezen we voor ieders veiligheid en verzorgen we deze workshop online. We zorgen voor interactie met ons publiek, zodat iedereen betrokken blijft.

Steun 100% Ouders

Jouw bijdrage voor een workshop besteden wij aan het uitbreiden en professionaliseren van ons platform.  De kosten voor een workshop liggen tussen de €400,- en €750,- afhankelijk van de tijdsinvestering en het voorbereidende maatwerk.

Interesse?

Wil je een workshop voor jou en je collega’s? Stuur ons een e-mail: redactie@100procentouders.nl. Vermeld hierin je vraag en telefoonnummer. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. We horen graag van je.