Hulp bij zwanger worden

Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend.  Als het na een aantal maanden nog niet is gelukt, kun je gaan ontdekken wat nu precies jouw vruchtbare dagen zijn. Hiervoor kun je letten op lichamelijke signalen, je kunt gebruik maken van een app of ovulatietesten. Dit werkt niet anders als je een handicap hebt, behalve misschien het aflezen van de test.

Blind of slechtziend?

Er bestaan diverse apps die je helpen om je vruchtbare dagen te berekenen. Daarvoor houdt je onder andere de momenten bij waarop je menstrueert. We gaan nog een keer voor je op ontdekkingstocht naar een app die goed werkt met vergroting en voorleessoftware.  Wanneer jij een tip hebt, dan horen we die uiteraard graag.

Wil je precies weten wanneer je ovuleert, maak dan gebruik van een ovulatietest. Deze test de waarde van het LH-hormoon in je urine. Wanneer dit hormoon piekt, volgt je eisprong binnen 24 tot 36 uur erna.  Heb je nog restvisus, dan kun je de uitslag van een test wellicht nog zelf aflezen. Gebruik een loep of maak een foto met je telefoon die je uitvergroot. Natuurlijk kun je de test ook samen met je partner doen. Mannen presteren in deze situatie niet altijd goed onder druk, dus je kunt ook overwegen om een familielid of vriendin in vertrouwen te nemen. Als je dit lastig vindt, overleg dan met je huisarts of zij je willen helpen. Dit houdt niet direct in dat je iedere dag langs de praktijk moet. Het kan al helpend zijn als je een foto van de testuitslag mag opsturen.

Het kan zijn dat een bepaald type ovulatietest voor jou makkelijker afleest. Zo zijn er testen die werken met streepjes, maar ook testen die in tekst de uitslag geven. Check eventueel ook of de handleiding van de test die jij wilt kopen digitaal te vinden is. Lees hem alvast door om te ontdekken of de tekst in de handleiding alleen voldoende is of dat je de aanvullende afbeeldingen mist.