Zelf doen, wat nu?

Zodra de kraamhulp de deur uit stapt, moet je het ineens zelf gaan doen. Je kunt terugvallen op je partner en misschien op buren, familie en vrienden, maar het meest zal nu op jou aan komen. Dit kan best even onwennig en spannend zijn. Je bent misschien onzeker over of het allemaal wel goed gaat. Weet dan dat iedere kersverse ouder met dit soort gevoelens te maken krijgt, handicap of niet.

In deze weken ontdek je wat je goed af gaat en wat je lastiger vindt. Schroom niet om hulp te vragen wanneer het even niet lukt. Het is heel normaal dat je vermoeid of onzeker bent. Neem rust wanneer het kan en verwacht niet dat alles in één keer perfect gaat. Weet ook dat dit lang niet altijd door je beperking komt. Je hebt misschien het gevoel dat er door jouw beperking extra kritisch naar je wordt gekeken, nu je een baby hebt en dat je dus wel het ideale plaatje hoog moet houden. Laat dat zoveel mogelijk los. Iedere kersverse ouder kent moeilijke momenten. Het is juist krachtig als jij je grenzen kent en weet wanneer je om hulp moet vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.