Veranderingen, hobby’s, verantwoordelijkheid

Je kind kiest intussen zelf zijn kleren, doet zelf zijn haar en wil wellicht helemaal niet dat jij je ermee bemoeit. Hoe kun je er toch voor zorgen dat je deze lichamelijke ontwikkelingen niet mist en weet hoe hij erbij loopt? Hoe houd je in de gaten wanneer je dochter toe is aan een bh? Of dat je zoon eens dringend zijn haar moet wassen of die ene trui echt niet met die broek moet combineren? Een groot deel van het antwoord hierop ligt in het contact tussen jullie. Zijn er taboes, hoe open en eerlijk durven jullie te zijn? In hoeverre kun jij genoegen nemen met minder dan perfect? Wat kunnen evt. vertrouwde mensen uit je omgeving hierin betekenen? Lees hier ervaringen van ouders

Vanaf wanneer laat je je kind zelf naar zijn club gaan? Zijn kinderen van minder mobiele ouders hierin sneller zelfstandig? Ga je gewoon langs de lijn staan om je kind aan te moedigen ook al zie je misschien niet wat er in het veld gebeurt? Lees hier meer

Wat kan en mag je nu eigenlijk verwachten van je kind op het gebied van hulp? Als je een beperking of chronische ziekte hebt gekregen op het moment dat je kinderen al wat groter zijn, is het dan de bedoeling dat zij (tijdelijk) bepaalde mantelzorgtaken op zich nemen? In hoeverre kun en wil je je kind verantwoordelijk maken voor wat andere kinderen wellicht niet hoeven doen voor hun ouders? Is het raar om je kind te laten helpen met boodschappen doen of met klusjes die andere ouders makkelijker zelf kunnen doen dan jij? Waar liggen de grenzen?
Lees hier meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *