Veiligheid binnenshuis

Hoe weet je of je kruipende dreumes iets in zijn mond stopt op zijn ontdekkingstocht door je huis? Is een grondbox misschien makkelijker dan een gewone box? Kun jij net zo alert en snel reageren als ieder ander? Zo nee, wat kun je dan doen om risico’s te minimaliseren?

Een heleboel komt voort uit je eigen gezonde verstand. Check je woonkamer dagelijks grondig op rondslingerende spulletjes. Berg tafelkleden op, evenals de porseleinen vazen op tafel of in je vensterbank. Stofzuig regelmatig. Als het lukt, kruip zelf eens rond in je huis om na te gaan wat je zoal tegenkomt. Zorg dat de stopcontacten beveiligd zijn. Er bestaan ook speciale beschermers voor op de punten van je tafel. Twijfel je en win je liever professioneel advies in? Informeer dan hiervoor bij de bekende instanties die zich richten op jouw beperking.

Benieuwd naar ervaringen? Lees hier meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *