Twijfels & reacties

Droom je van een gezin? Hebben jij en je partner een kinderwens? Dan kunnen er allerlei praktische, emotionele of ethische vragen naar voren komen. Kan ik ondanks mijn beperking goed voor mijn kindje zorgen? Hoe ga ik mijn kindje vervoeren? Krijgt mijn kind dan wel vriendjes te spelen. En wat is de kans dat mijn kind mijn aandoening ook heeft? Er is niets mis met al deze vragen. Het laat zien dat je je heel bewust bent van je beperking. Juist door het kennen van je grenzen, ben je in staat om mogelijkheden te ontdekken.

Het kan ook zijn dat jij zelf niet twijfelt, maar je wordt misschien wel onzeker door al die vragen en vooroordelen  uit je omgeving. Hoe ga je dan een poepluier verschonen? Je kunt toch niet zien of hij iets in zijn mond stopt? Je wilt een kind toch niet opzadelen met een gehandicapte ouder? Dan heb je zeker heel veel extra hulp nodig? Hoe hoor je dan of hij huilt?

Voor mensen die gewend zijn om alles zonder beperkingen te doen, zijn het logische vragen. Het is alleen zo jammer dat ze vaak worden geuit als een aanname. Dat kan jou onzeker maken of je het gevoel geven dat je je moet verdedigen. Wil je tips over hoe je hiermee kunt omgaan? Check dan dit artikel.