Traktaties & kinderfeestjes

Traktatie mandje met kleurrijke zuurstokjes

Hoe zorg je voor een gezonde, creatieve en liefst ook nog originele traktatie? En dan het liefst eentje die je zelf kunt maken en niet teveel energie kost. En vergeet niet rekening te houden met vervoer. Past de traktatie in een bak, mand of ligt alles op een grote schaal? En kun je die zelf naar school dragen als je bijv. maar één hand beschikbaar hebt?

Een aantal tips voor traktaties zonder veel gedoe:

  • Werk met spiesjes
  • Gebruik uitsteekvormpjes
  • Gebruik hele stukken fruit die je met stift en stickers versiert
  • Koop kleine, niet eetbare cadeautjes en doe hier een klein (minder) gezond iets aan vast
  • Vul kartonnen bekertjes met bijv. popcorn

Het is iedere keer weer spannend om een kinderfeestje te organiseren. Als ouder met een beperking wil je het misschien extra leuk of goed doen. Wees je ervan bewust dat de kinderen niet meer verwachten van jou dan van een andere ouder zonder handicap. Zeker een feestje voor kleuters hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een taartje versieren, een knutselwerkje maken en daarna een spelletje doen en/of een filmpje kijken kan al genoeg zijn. Denk niet te ingewikkeld, zorg dat je alle nodige spullen klaar hebt staan. En bedenk dat het hoe dan ook handig is om er nog iemand bij te hebben, zoals je partner, zus of vriendin. Een paar extra ogen en handen komen altijd goed van pas, ook zonder beperking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *