Samen de deur uit met je kind

Kun je geen autorijden door je beperking, dan zijn jij en je kind(eren) aangewezen op het openbaar vervoer, de taxi of lopend gaan. Er zijn verschillende ov-reisproducten voor kinderen verkrijgbaar. Kijk hiervoor op www.ov-chipkaart.nl/zo-werkt-reizen/verschillende-soorten-reizigers/kinderen-65-plus-en-groepen.htm.

Ga je te voet met je kinderen op stap, dan kun je ze op verschillende manieren meenemen. Er bestaan draagzakken tot en met kleuterformaat, dus als je jezelf aanwent om regelmatig te dragen, valt het gewicht met een goede drager vaak mee. Informeer bij een draagconsulente bij jou in de buurt naar de mogelijkheden. Let op dat deze consulent is aangesloten bij de beroepsvereniging.

Een fijne en wendbare buggy is ook handig. Een bolderkar kun je ook goed achter je aan trekken met meerdere kinderen erin. Zodra je goede afspraken met ze kunt maken, kun je je kinderen ook zelf op hun (loop)fiets mee laten gaan, bijv. voor je uit met de afspraak dat ze bij iedere stoeprand op je wachten. Heb je wat meer restvisus, dan is een bakfiets wellicht een optie voor je. Lees hier meer

Verder denk je er misschien wel eens over om je kind voorop de tandem te laten fietsen. Of dit een goed idee is, hangt af van veel verschillende factoren. Wat vindt je kind ervan? Wil jij je kind die verantwoordelijkheid al geven? Is je kind sterk genoeg en voldoende ervaren in het verkeer? Verschillende ouders hebben hier ervaring mee. Lees hier meer

Maak je gebruik van een regiotaxi? Informeer dan naar de geldende regels voor het meenemen van je kind(eren). Check de regels rondom autostoeltjes op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkeersveiligheid/vraag-en-antwoord/moet-ik-mijn-kind-in-de-auto-in-een-kinderzitje-vervoeren.

De spelregels over het reizen met kinderen per vervoer van Valys vind je op www.valys.nl/wat-is-valys/valys-basis/begeleid-reizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *