Peuterspeelzaal


Je kunt ervoor kiezen om je kind aan te melden bij een peuterspeelgroep. Maak eerst een afspraak om vrijblijvend een kijkje te gaan nemen. Je kunt dan even de sfeer proeven en kennismaken met de leidsters. Benoem hierbij ook je beperking en wat dit betekent, zoals dat je een hulphond bij je hebt als je je kind ophaalt, dat je zelf je kind niet kunt zien etc. Je kunt dan bijvoorbeeld afspreken dat de leidsters altijd even extra checken of je kind jou opzoekt bij het ophalen, dat het overige personeel en de andere ouders in de volgende nieuwsbrief worden geïnformeerd over je beperking, etc. Het meest zal zich vanzelf wijzen, maar niet alles is vanzelfsprekend. Het is dus altijd zinvol om dit soort dingen even te benoemen, al lijken het misschien open deuren.

Blind of slechtziend? Neem gerust iemand mee bij je eerste bezoek aan de peuterspeelgroep, als je behoefte hebt aan een paar extra ogen. Vraag hoe het contact met de ouders wordt onderhouden. Als er bijvoorbeeld briefjes of invulformulieren worden meegegeven, vraag dan of jij deze digitaal kan ontvangen.
Het kan ook handig zijn om te vragen wat een goede vaste plek is om je kind op te wachten en of je een vaste kapstokhaak mag claimen, bijv. de meest linkse of meest rechtse. Dit voorkomt een hoop gezoek en gedoe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *