Kraamzorg

Het is handig om te gaan voor het maximale aantal kraamzorguren. In overleg met je kraambureau kun je in aanmerking komen voor een aantal uren verlenging. Of je hier behoefte aan hebt en of dit nodig is, kan tegen het eind van de kraamweek worden bepaald. In veel gevallen blijken extra uren lang niet altijd nodig, in elk geval niet door je beperking.

Vertel bij de kennismaking met je kraamverzorgster ook over je handicap. Ze weet er wellicht al een en ander over, maar het is voor haar ook prettig om het van jou zelf te horen en dan is het meteen open en bespreekbaar tussen jullie. Bij het intakegesprek met het kraambureau heb je al besproken wat je prettig vindt tijdens deze week. Als je een kraamverzorgster hebt die jou ook gewoon kan laten aanmodderen zonder het gras steeds meteen voor je voeten weg te maaien, dan leer je het meest. Natuurlijk zal ze in overleg ook dingen van je overnemen, omdat voldoende rust nemen ook belangrijk is. Lees hier meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.