Kolven, flesjes en voeden

Als je borstvoeding geeft, is een fijn voedingskussen een echte musthave. Wij vinden het Candide Easy Pillow Voedingskussen heel handig. Dit kussen biedt zoveel extra ondersteuning en stevigheid, dat het positioneren ervan of van je kindje helemaal geen gedoe meer oplevert. Zoveel meer gemak en comfort, ideaal.

In een borstvoedingscentrum of de plaatselijke zorg- of gezondheidswinkel kun je meestal de verschillende kolven bekijken. Handmatig of elektrisch, enkel- of dubbelzijdig, het is heel persoonlijk wat jij handig vindt en wat voor jou werkt.

Zorg dat je een goede en voor jou toegankelijke keukenweegschaal in huis hebt om babymelk te kunnen afmeten. Er zijn diverse keukenweegschalen speciaal voor blinden en slechtzienden. Onthoud dat het aantal grammen gelijk staat aan het aantal milliliters melk, zowel bij borst- als kunstvoeding.
Geef je kunstvoeding, gebruik dan het maatschepje voor het afmeten van de juiste hoeveelheid poeder. De hoeken van een pot poeder hebben vaak stukken waaraan je de lepel kunt afstrijken. Geen zin in gedoe met afstrijken en de poeder in de kleine flesopening mikken? Dan kun je een Philly aanschaffen. Deze melkpoederbus bevat een superhandig doseersysteem. Ieder klikje is een schepje poeder. Wat wil je nog meer?

Het aanbrengen van de datum op een zakje in te vriezen moedermelk, kun je doen met stift in grootletter op een blanco etiket, met een braillelabel of gebruik je labellezer. Of stop de zakjes van een bepaalde week bij elkaar in een doosje, zodat je alleen dit doosje en dus niet elk afzonderlijk zakje hoeft te markeren.

Een gedachte over “Kolven, flesjes en voeden

  1. Schilderstape is geniaal spul als je nog iets ziet en datum van gekolfde melk wilt markeren. Het kan super goed tegen water (dus geen uitlopende onleesbare letters), je kunt er heel groot met viltstift op schrijven en je kunt het er weer heel makkelijk aftrekken als het flesje leeg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *