Hobby’s, leren fietsen, voorlezen

Hobby’s

Kan je kind elke hobby kiezen die hij wil? Kun je je kind dan wel zelf brengen en halen? En hoe moet het dan als je kind in het veld staat en jij langs de lijn? Is dit niet raar omdat je er bijv. toch niks van ziet?

Lees hier meer

Leren fietsen

Kun je je eigen kind leren fietsen als je een beperking hebt? Dit hangt natuurlijk af van het soort handicap. Lees hier meer

Voorlezen

Zodra een kind groter wordt, is het toe aan boekjes met meer tekst en minder plaatjes. Is voorlezen voor jou lastiger vanwege je beperking, weet dan dat er een heleboel kinderboeken beschikbaar zijn in aangepaste leesvorm, zoals audio, braille of grootletter.

Lees hier meer

Ook via YouTube zijn veel kinderverhalen- of zelfs boeken te beluisteren. Leuk om (samen) naar te luisteren. Vind je het fijn om je kind zelf voor te lezen, dan kun je het luisterboek- of verhaal afspelen terwijl je een oortje in hebt en simpelweg nazeggen wat je hoort. Je kind hoort dan alleen jouw voorleesstem. Dit klinkt wellicht wat omslachtig, maar zodra je eraan gewend bent, werkt dit heel fijn. Intussen kun je het gedrukte boek, als je dit hebt, erbij houden om je kind mee te laten kijken met plaatjes, als die er zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.