Babycursussen

Het is natuurlijk superleuk om, zodra dit kan, van alles met je baby te ondernemen. Denk aan babyzwemmen, een cursus muziek voor baby’s of babymassage. Deze activiteiten vinden meestal in groepjes plaats, waardoor je meteen in aanraking komt met vele andere ouders met kindjes van ongeveer dezelfde leeftijd. Info hierover vind je vaak bij het consultatiebureau of informeer gewoon even bij het lokale zwembad of cultureel centrum.

Of je handicap een belemmering vormt voor het volgen van deze cursussen, hangt van verschillende factoren af en dus is dit van te voren niet te zeggen. Kwestie van goed overleg, duidelijke info vooraf en gewoon trial and error. Lees hier ervaringen van andere ouders

Het is ook aan te raden om een cursus baby- en kinder-EHBO te volgen. Uiteraard kun je hiervoor informeren bij het Rode Kruis of andere instantie bij jou in de buurt. Overleg de mogelijkheden van het volgen van de reguliere cursus. Ken je meerdere ouders met jouw handicap die zo’n cursus willen volgen, dan kan het Rode Kruis in overleg een kinder-EHBO-cursus op maat verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.