Verloskundige

Positieve test? Gefeliciteerd! Dan is het nu zaak een fijne verloskundige te kiezen, of gynaecoloog. Eentje die bij je past, over wie je misschien al positieve verhalen hebt gehoord. Een goede bereikbaarheid en evt. rolstoeltoegankelijkheid is natuurlijk ook belangrijk.

Het kan prettig zijn om bij het maken van de eerste afspraak aan te geven dat je een beperking hebt. Vanzelfsprekend verloopt zo’n eerste bezoek vlotter en gemakkelijker als vooraf bekend is dat je bijv. een geleidehond bij je hebt, dat je formulieren graag vooraf digitaal ontvangt zodat je ze zelf (of met een vertrouwd persoon) kunt invullen, etc. En natuurlijk dat je prima in staat bent om zelf aan te geven wat wel of juist niet handig is. Een verloskundige of arts weet niet altijd meteen wat voor invloed een handicap heeft op jouw bezoeken en op je zwangerschap. Dat kun je zelf vooraf ook niet weten, dus spreek af dat je zelf duidelijk aangeeft wat je nodig hebt. En bespreek samen welke andere artsen of professionals je moet informeren of raadplegen voor advies.