Vaste voeding

Je baby mag zijn eerste hapjes gaan proberen. Maar hoe ga je dat doen? Als je borstvoeding geeft, is het misschien een geruststellende gedachte dat moedermelk tot één jaar hoofdvoeding mag zijn. Krijgt je baby niet veel binnen van de hapjes die je hem voert, maar drinkt hij nog lekker veel moedermelk, dan is er geen reden tot zorgen. Ga je groente of fruit pureren of ga je te werk volgens de Rapley- of Kleintjesmethode? Wat je ook kiest, geklieder is onvermijdbaar, of je nu wel of geen handicap hebt.

Ben je blind of slechtziend? Wanneer je kindje in een kinderstoel zit, heb je niet veel controle over het voeren. Het kan handiger zijn om je kindje op schoot te nemen met zijn rug naar je toe. Je hebt dan controle over grijpgrage handjes en je kunt makkelijker het lepeltje naar het mondje sturen. In een wipstoeltje of autostoeltje op tafel zetten en voeren kan ook makkelijker zijn wanneer je het niet (goed) ziet.

Veel ouders gebruiken voor hun kindje slabben met mouwen. Slabbetjes met een opvangbakje kan ook handig zijn, hoewel je kind daar ook lekker in kan gaan graaien. Het is dus ook een kwestie van uitproberen.

Er zijn ook zachtere, siliconen lepeltjes, zodat je iets geruster kunt zijn wanneer je net een beetje naast het mondje zit. Hou er rekening mee dat er geknoeid gaat worden. Doekjes in de aanslag, krant onder de kinderstoel, extra setje kleren binnen bereik. En dan nog kan het gebeuren dat er even later een compleet wortelvlekkenkunstwerk op de muur zit. Gelukkig doet een likje verf wonderen. Lees hier meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *