Spel en Creatief

Baby’s zijn meestal gek op voorwerpen die geluid maken. Doosjes met droge rijst erin, knisperende knuffeldoekjes, allemaal leuke spulletjes om je baby met allerlei verschillende structuren en texturen kennis te laten maken. Hierin kun jij hetzelfde bieden als een ouder zonder handicap.

Blind of slechtziend? Dan kan het zo zijn dat je baby bij jou meer verbaal reageert dan bij een ander. Ook baby’s kunnen al snel in de gaten hebben waar jij wel en niet op reageert en dat bijv. iets aanwijzen bij jou geen zin heeft. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je je baby zoveel mogelijk aankijkt, zelfs al kun je misschien weinig of geen oogcontact maken. Het is belangrijk dat hij jouw gezicht ziet. Liedjes zingen en veel tegen hem praten kan ook heerlijk zijn voor het contact tussen jullie. Samen spelletjes doen op schoot of in bad is alleen maar leuk en zal niet veel verschillen van hoe andere ouders dit doen.

Houdt je (bijna-)peuter wel van een beetje geklieder, laat hem dan eens lekker vingerverven. Wees wel voorbereid, pak de tafel in met oude kranten, trek de kleine een oud shirt met verfschort aan, of zo’n slab met mouwen. Of, doe eens gek, een complete overall. En zorg dat je daarna niet nog de deur uit hoeft. Liever minder gedoe? Ga dan gewoon voor klei, was of brooddeeg. Het fijnst zijn de meest natuurlijke producten, omdat het daarbij minder erg is wanneer ze er toch iets van binnen krijgen. Lees hier meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *