De test

Het is zover, je bent misschien zwanger en wilt graag een test doen. Maar hoe? Als je geen zin hebt om in de winkel op te vallen, omdat je dat door je handicap misschien al doet, is het natuurlijk handiger om online een test te kopen. Een test doen is verder vooral lastiger als je zelf de uitkomst niet kunt aflezen.

Blind of slechtziend? Dan vereist het misschien wat creativiteit om zeker te weten dat je straks de goede uitslag van de daken schreeuwt. Van de meeste testen kun je de gebruiksaanwijzing online vinden. Het zou natuurlijk ideaal zijn als alle handleidingen bij elkaar op één website te vinden waren, maar gewoon even googlen op jouw merk werkt meestal gelukkig ook.

Doe je de test alleen en ben je slechtziend, dan kun je de uitslag misschien gewoon duidelijk zien. Zo niet, maak er dan een foto van en zoom in, of gebruik een loep.

Je kunt ook overwegen om een foto van de test te appen naar iemand die je vertrouwt. Of je belt naar de huisarts om te vragen of je de foto even mag mailen, zodat je meteen aan de lijn kunt blijven om de uitslag van de assistent te horen. Stuur voor de zekerheid ook een foto van de handleiding mee, want de assistente kent waarschijnlijk ook niet alle testen uit het hoofd.

Doe je de test samen met iemand die goed ziet, zoals misschien je partner, dan hoef je ook niet onzeker te zijn over de uitslag. Bedenk dan wel dat je ook in dat geval niet de allereerste bent die de uitslag kent en dat je partner het dan net even eerder weet dan jij. Dit kan natuurlijk ook zijn charme hebben, dus de keus is helemaal aan jou.