Cursussen

Wil je graag een zwangerschapscursus volgen? Dit is een leuke manier om in contact te komen met andere zwangeren en het is fijn om je enigszins fysiek te kunnen voorbereiden op de bevalling. Informeer gewoon naar de mogelijkheden als je twijfelt of een cursus iets voor je is. Is de locatie goed bereikbaar? Wat doe je tijdens zo’n cursus? Als je gym niet ziet zitten, dan is zwangerschapsyoga wellicht een optie, omdat je dan voornamelijk op je mat blijft.

Vormt de komende bevalling een risico voor je ogen door verhoogde oogdruk, dan is het een aanrader om je te verdiepen in wat een cursus zwangerschapshaptonomie voor je kan doen. Je leert dan technieken om tijdens de bevalling geen druk op je hoofd te zetten, wat voor iedere zwangere vrouw natuurlijk fijn is om te weten.

Verder is het aan te raden dat jij en je partner je vast verdiepen in borst- en kunstvoeding. De meeste kraambureaus organiseren speciale infoavonden over borstvoeding geven. Jij en je partner weten dan meteen precies hoe het werkt met timing, aanleggen etc. Het kan extra fijn zijn als je partner tegen die tijd mee kan kijken, als dat nodig is. Vraag tijdens de cursus of het mogelijk is dat jij als voorbeeld wordt gebruikt, zodat je meteen een duidelijk beeld van zaken krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.