Bevalplan

Steeds vaker stellen aanstaande moeders een bevalplan op, met daarin hun voorkeuren en wensen rondom de bevalling. Dit kan veel rust geven voor jezelf en je partner. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn eigen voorkeuren, maar het is prettig om vooraf een aantal belangrijke punten te bespreken met je partner en je verloskundige. Zo kun je vermelden dat je tijdens de bevalling heel precies geïnformeerd wilt worden over wat er om je heen gebeurt en wat er gaat gebeuren. Wil je dat iedere handeling vooraf aan je wordt verteld of juist niet? Wil je dat het je wordt verteld wanneer er een wee aankomt zodra dit is te zien, mocht je aan een monitor liggen? Wil je vlak voor de geboorte het hoofdje even voelen tussen twee weeën in, wanneer anderen dit kunnen zien? Misschien vind je het extra waardevol om je kindje zelf aan te pakken bij de geboorte. En wil je je baby extra lang bij je houden, indien mogelijk, voordat hij/zij wordt gewassen en getest? Bedenk dat er protocollen zijn, maar dat jij uiteindelijk het laatste woord hebt. Lees hier meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.