Twijfels en reacties

twee handen op zwangere buik

Denk je na over de mogelijkheid om in de toekomst kinderen te krijgen? Of hebben jij en je partner een sterke kinderwens? Dan kunnen er allerlei praktische, emotionele of ethische vraagstukken naar voren komen. Zo zijn er toekomstige ouders die zich afvragen hoe ze hun kindje gaan vervoeren, twijfelen of hun kindje straks wel vriendjes te spelen krijgt of ze willen weten of hun kindje kans heeft hun aandoening te erven. Er is niets mis met al deze vragen. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk. Daarbij kunnen anderen het alleen maar in jou waarderen dat je je bewust bent van je visusbeperking. Juist door het kennen van je grenzen ben je in staat om mogelijkheden te ontdekken. Op ons platform vind je praktische tips voor onder andere verzorging, op pad gaan of de schooltijd van je toekomstige kleine. Daarnaast kun je diverse ervaringsverhalen lezen van ouders, partners en kinderen.

Wellicht heb jij zelf geen twijfels maar wordt je onzeker door al die vragen en vooroordelen  uit je omgeving. Hoe ga je dan een poepluier verschonen? Je kunt toch niet zien of hij iets in zijn mond stopt? Of oh dan zoekt je partner zeker zijn kleren uit? Zijn slechts een kleine greep uit de opmerkingen die ouders te horen kregen. Voor mensen die gewend zijn om alles op hun zicht te doen, zijn het logische vragen. Het is alleen zo jammer dat ze vaak worden geuit als een aanname. Dat kan jou onzeker maken of je het gevoel geven dat je je moet verdedigen. Daarom delen we ook informatie voor partners, familie en anderen uit je omgeving. En jij kunt met behulp van de informatie op ons platform het antwoord vinden op de vraag wat jouw mogelijkheden zijn als ouder. En wil je tips om om te gaan met mensen die denken te weten wat wel en niet kan, check dan dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *